Na stres i spánek


Firmy a zejména jejich majitelé tlačí na to, aby byla efektivita práce zaměstnanců co nejvyšší. Logicky tak potřebují práci na směny. Bohužel střídání denních a nočních směn s sebou nese zdravotní rizika. Pro lidi s chorobami srdce jsou měny nevhodné. Kdo pracuje celý život na směny a má i noční, pravděpodobně ho v důchodu čekají problémy se spánkem.

konvička čaj

Spánek je základní biologická potřeba, a potřebuje ho každý. Někomu zpočátku stačí jen pár hodin spánku, ale jak se věk zvyšuje, potřeba spánku opět začíná stoupat. Bohužel mnozí lidé mají problém s usínáním a také s tím že se budí brzy a znova usnout nemohou. Důvodem jsou právě často noční směny, protože tělo má rozházený biorytmus a nedokáže si ho samo srovnat. Aby se lidé trošku vyspali, užívají často léky na spaní. Ty jsou velice návykové a také je velice jednoduché se jimi předávkovat. Mohu tak být nebezpečné, a je lepší zkusit užívat doplňky stravy.

Spánek není v dnešní době to jediné, co lidí trápí. Rozmáhají se různé psychické problémy, jejichž boom jsme mohli zaznamenat během pandemie koronaviru. Lidé byli dlouho zavření doma, nesměli se stýkat ani s příbuznými, a navíc vyvstala otázka v jaké kondici bude ekonomika. Logicky se tento stav promítl na psychice lidí. Mnozí měli depresi a potýkají se s nimi doteď.

zelený čaj

Asi vám neuniklo, že péče o duševní zdraví je v České republice na opravdu nízké úrovni. Sehnat psychologa, který má volné kapacity a tudíž https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/polsko-slovensko-i-ukrajina-se-potykaji-s-nasledky-vichrice_452494.html přijímá pacienty, a má volno dříve než za rok, je opravdu nemožné. Z tohoto důvodu se lidé snaží řešit svoje psychické problémy po svém. Někdo sklouzne k alkoholu nebo jiným návykovým látkám, což opravdu není řešení. Pokud jste na tom psychicky špatně a nechcete brát antidepresiva, můžete zkusit meduňkový čaj https://darka-shop.cz/katalog/cerstve-a-kvalitni-bylinky/caje-podle-obsazenych-bylinek/medunkovy-caj. Meduňka se používá nejen jako prostředek k usnutí a kvalitnímu spánku, ale dokáže zklidnit i rozbouřenou psychiku.